Wat doet Begrafenisvereniging Hardenberg en omstreken?

Begrafenisvereniging Hardenberg en omstreken zorgt voor haar leden bij geval van overlijden. De vereniging regelt voor hen een uitvaart of crematie zonder winstoogmerk. Dit doet de vereniging in samenwerking met Vasse Uitvaartzorg. Onze vrijwilligers zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor de nabestaanden. Zij helpen hen met persoonlijke vragen en ondersteunen bij de financiële afhandeling.

 

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?

Als lid van de vereniging heeft u bij overlijden recht op een ledenkorting. Bovendien kunnen diverse diensten tegen kostprijs worden afgenomen, waardoor de uitvaart aanzienlijk goedkoper zal uitvallen dan bij een commerciële uitvaartverzorger. De vereniging werkt met een bekende lokale uitvaartleider. Wij bieden u bovendien een aanspreekpunt die u veel regelwerk uit handen kan nemen.

 

Hoe kan ik lid worden?

Lid worden van Begrafenisvereniging Hardenberg en omstreken kan via het inschrijfformulier. Dit kan zowel digitaal als per post worden teruggestuurd. U kunt ons ook bellen via 0523-263015. 

 

Wat betaal ik als contributie?

De jaarlijkse contributie voor de leden wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. De actuele contributie is te vinden in het Huishoudelijk Reglement.

  

Ik heb kinderen. Kunnen zij lid worden?

Wanneer u kinderen heeft (of krijgt) kunt u hen inschrijven. Zij zijn dan gratis meeverzekerd. Tot 18 jaar betalen zij geen contributie. Bij overlijden krijgen ook zij de ledenkorting uitgekeerd.

 

Ik ben 18 jaar geworden, en nu?

Als je 18 jaar wordt, is het lidmaatschap niet meer gratis. Van 18 tot 21 jaar geldt er wel een gereduceerd tarief. Pas vanaf 21 jaar ga je het volledige bedrag betalen.

 

Is met het lidmaatschap mijn hele begrafenis gedekt?

Dat is helemaal afhankelijk van de wensen en de grootte van de uitvaart. Een gemiddelde begrafenis is, ondanks de scherpe prijzen en de ledenkorting, niet kostendekkend. Zie hier een voorbeeld rekening van een gemiddelde begrafenis. Bekijk onze prijzen en vergelijk ze zelf maar eens!

           

Wat als ik ga verhuizen?

Als u gaat verhuizen kunt u gewoon lid blijven van Begrafenisvereniging Hardenberg en omstreken. Om de ledenkorting uitgekeerd te krijgen is het wel van belang dat u bij overlijden melding maakt op ons telefoonnummer 0523-216605. In overleg met de uitvaartleider wordt dan direct een goede oplossing gezocht voor het begeleiden van de uitvaart.

              

Waar moet ik aan denken na een overlijden?

Er zijn veel dingen te regelen en dat valt niet mee als uw hoofd hier niet naar staat. Wij helpen u graag en zullen u voorzien van informatie. Kijk op waar moet u aan denken om te zien wat er zoal geregeld moet worden direct na een overlijden en na de uitvaart.