Begrafenisvereniging Hardenberg en omstreken verzorgt, in samenwerking met Vasse Uitvaartzorg,  begrafenissen en crematies voor haar leden. We regelen een waardig en respectvol afscheid en proberen daarbij de kosten zo laag mogelijk te houden. Elk lid van de vereniging krijgt bij overlijden een ledenkorting uitgekeerd en nabestaanden kunnen tegen kostprijs gebruik maken van onze diensten. Ieder lid van de vereniging wordt ongeacht geloof, levensovertuiging, verzekeringsmaatschappij of wat voor binding dan ook geholpen. Uiteraard kan dit volgens zijn of haar eigen wensen en voorkeuren. Vrijwel alles is mogelijk!

 

Ledenkorting

Elk lid krijgt bij overlijden een bedrag uitgekeerd. Meestal wordt deze korting weggestreept met de te maken kosten. De vereniging betaalt eerst de kosten aan de dienstverleners en leveranciers. De nettobedragen worden vervolgens in rekening gebracht. Lid zijn is daarom voor iedereen interessant, ook als u al een verzekering heeft.

Actuele bedragen over de ledenkorting zijn te vinden in het Huishoudelijk Regelement

 

Geen winstoogmerk

Onze begrafenisvereniging beschikt over een aantal eigen middelen, zoals een rouwauto, chauffeurs, koelinstallaties en dragers, die tegen kostprijs kunnen worden gebruikt. Omdat de vereniging, in tegenstelling tot commerciële uitvaartbedrijven, geen winstoogmerk heeft en alleen quitte moet spelen, kunnen de kosten laag blijven zonder daarbij op kwaliteit in te leveren.

 

Bijzondere wensen

Heeft u bijzondere wensen? Zowel de vereniging als de uitvaartleider kunnen u helpen en met u meedenken wanneer u het graag net even anders wilt. U bepaalt hoe u de uitvaart wenst!

Begrafenisvereniging Hardenberg en omstreken heeft een overeenkomst met Vasse Uitvaartzorg, met wie we zaken doen tegen een gereduceerd tarief. Dit is mogelijk, omdat wij als vereniging massaal kunnen inkopen. Dit betekent voor onze leden dat ook diensten en benodigdheden als rouwkaarten, de koffietafel en het gebruik van het rouwcentrum tegen een aantrekkelijk bedrag kunnen worden geleverd.

Wilt u zelf uw uitvaartleider kiezen? Uiteraard is dit mogelijk. U krijgt dan 70 procent uitgekeerd van de ledenkorting in plaats van het volledige bedrag.

 

Bijverzekeren

Is er sprake van een bijverzekering, dan zorgt de vereniging dat de uitkering wordt aangevraagd en wordt verrekend met de totale kosten. De uitvaartkosten zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Afhankelijk van uw financiële situatie kan het verstandig zijn om naast het lidmaatschap een begrafenisverzekering  af te sluiten. Het geeft rust als deze zaken van te voren goed geregeld zijn.

 

Financiële afhandeling

Na een overlijden moet er in korte tijd veel geregeld worden. De hele financiële afhandeling kunt u over laten aan onze deskundige vrijwilligers. Zij zorgen voor de financiële afwikkeling van de uitvaart. Ook kunnen zij u informeren over de tijd na de uitvaart. Waar moet u aan denken? Wat moet nog geregeld? Onze vrijwilligers zijn op de hoogte van de laatste regelgeving en voorzieningen en denken met alle plezier nog even met u mee.